Случаят с банкера Цветан Василев е към края си. Това е обявил пред БНР източник от белградския Висш съд, пожелал анонимност. 

Пред репортер на държавното радио източникът е обяснил, че се събират последните документи, след което се очаква съдебният състав на белградския Висш съд да реши дали са изпълнени всички условия за екстрадицията на Василев в България.

От съобщението обаче става ясно, че насрочена дата за делото за екстрадиция, още няма. (Дълго време то се бавеше, защото съдийката беше в отпуск, а и страната бе обзета от стачка на адвокатите, б.р.)

Според сръбски юристи процедурата може да продължи дълго, ако Цветан Василев обжалва решението. Тогава окончателното решение ще е в ръцете на министъра на правосъдието на Сърбия.

Цветан Василев е обвинен в длъжностно присвояване на 206 млн. лв. Той сам се яви в полицията в Сърбия, след като България го обяви за издирване с червена бюлетина на Интерпол на базата на издадената у нас прокурорска заповед за 72-часов арест.

Срещу него и съпругата му междувременно бе образувано и следствие за пране на пари заради семейната им вила в Швейцария..

Проверка на Клуб Z установи, че и днес банкерът още е на сайта на Интерпол като издирван, въпреки че от месеци ходи и се подписва най-добросъвестно в полицията на Белград.