Германският топмодел Кашя Ленхард се е самоубила в жилището си в Берлин. 25-годишната манекенка имаше бурна връзка с играча на „Байерн" (Мюнхен) Жером Боатенг.

Кашя Ленхард е родена в Полша, само на 16 години стигна до четвъртфинали на популярното в Германия модно шоу на Хайди Клум Germany's next Topmodel и това ѝ отвори пътя към света на висшата мода. Заради нея Боатенг заряза майката на децата си Ребека. След като преди две седмици стана ясно, че футболистът и манекенката са се разделили окончателно, а Боатенг се е върнал при семейството си, звездата на „Байерн" даде интервю, в което отправи тежки обвинение срещу Кашя.

„Надявам се, че ще получи професионална помощ, защото има нужда от нея. Тя стана моя приятелка, разрушавайки връзката ми с майката на децата ми, разбивайки семейството ми, изнудвайки ме“, заяви той.

В отговор Ленхард написа:

„Безмълвна съм. И семйството и, и приятелите ми са безмълвни. Моля ви, дайте ми време, за да подготвя отговора си. Ще се защитя от тези лъжи. Никога досега не съм била мамена и използвана по такъв грозен начин.“

В свои постове в инстаграм тя обвини Боатенг, че не е спирал да изневерява и това е причина за раздялата им.

Днес тя бе намерена мъртва в жилището си и според полицията всичко сочи към самоубийство. Кашя Ленхард е майка на 6-годишно момченце. Заради публичната разправа между нея и Боатенг тя бе залята от обидни коментари и заплахи в интернет. Според други футболни съпруги това е основната причина за самоубийството ѝ.

Новината за смъртта на 25-годишната жена завари Боатенг в Катар, където трябваше да играе с „Байерн" на финалите на Световното клубно първенство. Той обаче е тръгнал незабавно за Германия. В четвъртък баварците излизат срещу мексиканския „Тигрес“ на финал. Преди два дни те биха с 2:0 египетския „Ал Ахли“, а Боатенг беше титуляр.

„Жером помоли да бъде освободен. На първо време няма да участва в мачове. Ние, разбира се, уважихме желанието му. Новината за тази ненавременна смърт потресе всички ни“, обявиха от клуба.