За пореден път в пленарната зала на парламента избухна скандал между ГЕРБ и БСП. И от двете страни бяха разменени остри и дори вулгарни реплики.

Конфликтът започна, когато от БСП поискаха да не се удължава работата на парламента. Георги Гьоков се мотивира с това, че така се пречи на работата на комисиите. На слизане от трибуната Гьоков бе наречен „дебил“ от дясната страна на залата. Впоследствие стана ясно, че репликата е била на Спас Гърневски (ГЕРБ). Точните му думи към Гьоков бяха:

„Сложи си маска, дебил“.

Гърневски поясни, че е направил умишлено тази реплика. И обърна вниманиe, че депутатите не спазват заповедта на министъра на здравеопазването да носят маски. Неспазването на реда било „комунистическа анархия“.

„Излизай от зала бе, ей.“

С такива реплики отляво бе съпроводено изказването на Гърневски.

„Спас Гърневски е олицетворение на упадъка и падението на парламента. Искаме отстраняването му поне от три пленарни заседания. Поведението на г-н Гърневски не е за първи път такова в тази зала. Поведението на г-н Гърневски е рецидив в пленарния живот в 44-тото Народно събрание. Неведнъж сме правили компромис и на предеседателски съвет за поведението на г-н Гърневски и това, че му прощавате два-три пъти днес, вече стигна своя връх, когато от място ясно и публично всички го чуха, включително и камери и медии, да обиди народен представител нееднократно.“

Това каза заместник-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

Председателстващият пленарното заседание Емил Христов наказа Спас Гърневски, както и Павел Шопов с порицание.

„Ще накажа г-н Гърневски с порицание и г-н Шопов за предизвикателното и неколегиално отношение към г-н Гърневски“, каза още Христов.

Той призова Спас Гърневски да не протестира срещу наказанието си

Иван Ченчев (БСП) заяви, че социалистите няма да участват в заседанието, ако Гърневски остане в залата.  Христов каза, че не приема ултиматуми. В крайна сметка парламентарната група на БСП напусна пленарната зала.

Самият Шопов бе наказан с порицание заради поведението си към Гърневски. Тoй поиска обяснение от трибуната защо е наказан. Христов го призова да напусне трибуната и след като Шопов отказа, той бе изгонен под аплодисментите на „Обединени патриоти“. Една от причините за изгонването на Шопов бе това, че е без маска.

Това стана и причина за гнева в редиците на социалистите, тъй като те смятаха, че Гърневски заслужава същото наказание.