Колите на КАТ ще бъдат оборудвани с камери и GPS, само тогава ще бъдат разрешени административни проверки от пътни полицаи. Това заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков пред Нова тв. Планираните промени са част от мерките на новото правителство за борбата с корупцията на пътя.

В началото ще има само 5-10 оборудвани патрула, но до Нова година те ще бъдат 20. Министърът подчерта, че трябват поне 200 такива екипа, които да бъдат разпръснати в различни части на страната. Вучков даде пример за нуждата от повече контрол като разказа, че преди 6 години е бил откраднат личният му автомобил, който така и не бил намерен от колегите му.

Новият МВР шеф не искал да е в сянката на предшественика си Цветан Цветанов, чийто заместник беше в първия кабинет на ГЕРБ.

"Не може да се отрече, че при управлението на Цветанов много често полицейски акции се превръщаха в медийни шумотевици. Това беше контрапродуктивно", вкара той елемент на критика.

 "Няма да се измислят операции. Искам да се работи само съвместно с прокуратурата, упорито, не кампанийно", добави министърът.