"Лудогорец" има дързостта да мечтае за победа срещу актуалния европейски шампион "Реал" (Мадрид) на "Сантяго Бернабеу" в последния мач от група "Б" на Шампионската лига.

Това стана ясно от изявленията на треньора Георги Дерменджиев и футболистите след драматичното 2:2 срещу "Ливърпул". Българският първенец изнесе пореден силен мач, а две минути преди края Георги Терзиев спаси шансовете поне за Лига Европа напролет. Победа в испанската столица на 100 процента осигурява на "Лудата гора" третото място. Или равенство и пълен успех на "Базел" в "Ливърпул".

"Ние ще отидем в Мадрид да си играем нашата игра. Докато имаме шанс за нещо, ще се борим, рече Дерменджиев на пресконференцията. - Победа на "Бернабеу"? Във футбола всичко се случва. Вече придобихме опит и самочувствие, няма от какво да ни е страх."

"Грешки от днешния мач са грешки на растежа, но в тези мачове срещу толкова силни противници ние израстваме и догодина ще бъдем още по-силни. Забранил съм да се говори за грешки след мач. Няма значение кой е сбъркал при головете, ние побеждаваме или губим като отбор. Излязохме, за да играем открито и нападателно, но това е "Ливърпул", а не Каспичан. Там има играчи, които струват по 20-30 милиона. Искам да благодаря на публиката, която ни подкрепи и днес. Получи се много добър мач за "Лудогорец", видяхте, че можем да се надиграваме с отбор като "Ливърпул", каза още наставникът на "орлите".

Треньорът на "Ливърпул" Брендън Роджърс демонстрира спокойствие, но личеше, че е разочарован от изпуснатата победа. Сега "червените" трябва да победят "Базел" в пряк сблъсък за второто място в квартета.

"Получи се добър мач. Заслужавахме да спечелим, но вашият отбор е много силен и винаги създава проблеми на фаворитите, отдаде дължимото на "Лудогорец" треньорът на гранда. - Можехме да поведем с 3:1, с 4:1, но не се получи. Владеехме топката и започнахме със самочувствие, но вратарят ни направи грешка - поредната за отбора през този сезон. Затова бе важно да се възстановим от нея и да се върнем в мача."

"Лудогорец" изненада много хора, българите могат да бъдат горди от представянето си. Вече показаха класа, а са дебютанти в Шампионската лига. Изключително представяне, моите поздравлени! Ние пък с тази точка запазваме шансове за класиране. Всичко ще се реши в последния мач. Дано се възползваме от домакинството си", завърши Роджърс.