Фирмата за бои Dulux се забърка в скандал във Великобритания - заради странни подигравателни постове в туитър по адрес на "Тотнъм". Нека започнем оттам, че популярната в бранша компания точно бе станала спонсор на "шпорите".

Това не попречи на официалния й профил в туитър да се появят иронични коментари и колаж за това, че клубът отдавна не е печелил трофеи.

За последно "Тотнъм" е ставал шампион на Англия в далечната 1961 г. Не е вдигал Купата на Футболната асоциация от 1991 г., Купата на Лигата от 2008 г. (с Димитър Бербатов в състава тогава, който вкара изравнителен гол от дузпа на финала и отборът му надви "Челси" с 2:1 след продължения), а последният европейски трофей е Купата на УЕФА - през 1984 г.

В края на април тимът може да поправи това - на финал е за Купата на Лигата срещу "Манчестър Сити".

Партньорството между "Тотнъм" и Dulux бе обявено вчера, но ето какво можеше да бъде видяно в туитър в комуникация между компанията и потребители на социалната мрежа малко след това.

"Може ли кучето да играе като централен защитник", пита човек на име Крис, визирайки явно фотосесия на Dulux UK на стадиона на "Тотнъм" с бял домашен любимец - символ на бояджийската марка.

"Може и да свърши по-добра работа, Крис", а отговорът, придружен със засмян емотикон.

"Боядисайте прашасалия шкаф за трофеи", препоръчва друг запалянко.

"Какво ти пребоядисване, първо трябва да бъде добре избърсан от праха", е отговорът, а в края емотиконът отново е красноречив (виж по-горе).

А за финал - отговор към Дейвид с колаж, на който се вижда празна витрина, вградена е емблемата на "Тотнъм", а надписът е следният: "Продава се неизползван шкаф за трофеи".

Феновете на "Тотнъм" обаче не приеха никак добре тези "шеги", още повече от току-що обявен спонсор, а медиите на Острова също научиха (разбира се).

Така Dulux публикува изявление, в което изразява съжаление и се извинява. Станалото по никакъв начин не касаело това колко много във фирмата се гордеели, че станали спонсор на "Тотнъм". В края се казва, че компанията прави разследване как са се появили постовете.

"Тотнъм" излиза срещу "Манчестър Сити" на 25 април на "Уембли" за трофея "Карабао" и ако не успее да надделее, ще затвори още един сезон без купа. Тимът е в битка за топ 4 във Висшата лига, но шансовете му не изглеждат добри в момента.

Че много неща не са наред пролича и в последния двубой - загубата от "Манчестър Юнайтед" с 1:3. След срещата Жозе Моуриньо размени остри реплики с Оле Солскяр, като и този скандал продължава да се коментира във футболните среди.