1000 тира са пропуснати през ГКПП-Капитан Андреево тази нощ. Това каза шефът на граничния пункт Тодор Караиванов пред Нова тв. Той се надявал образувалата се заради обилните дъждове огромна опашка от тежки камиони да бъде обслужена до края на този ден.

Караиванов каза, че благодарение на реакцията на служителите му е била спасена скъпа рентгенова система за контрол на тировете. Проблем има обаче с електронните везни. Те са свързани с общ информационен масив с европартньорите ни. Днес везните ще бъдат инспектирани, за да се види могат ли да работят прецизно.

Междувременно заради продължаващите валежи ситуацията в югоизточна България остава тежка, а северозападна остава в леден капан. Бедствено положение е обявено в няколко селища.

Обстановката в две общини на Ямболска област остава усложнена. В община Елхово река Тунджа е пред критичния праг от 4 метра. Около 100 семейства са заплашени от евакуация, ако реката продължи да се покачва нивото. Готовност за евакуация имат и в Елхово, където нивото на реката e критично, съобщи БНТ.

В община Стралджа вчера беше залята ромската махала и се наложи евакуацията на около 30 семейства.