Поведението на Реформаторския блок е изключително долнопробно и двулично. Това са хора, които излъгаха собствените си избиратели, че ще правят реформи. Сега са във властта. Извинявайте, ще бъда малко нецензурен, но ще го кажа на латински – в ролята на единия тестис. И наблюдават, като наблюдатели, защото тестис на латински означава наблюдател, наблюдават гаврата с цяло едно поколение, и младо, и старо, което ще си загуби пенсиите.

Така лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков коментира позицията на Реформаторския блок за пенсионната реформа. Това стана в предаването "Още от деня" по БНТ. Според него е "световен парадокс управляващите да протестират сами срещу себе си."

Той веднага предложи алтернативни ходове за Блока:

"Защото Реформаторския блок можеше да постъпи както направи ББЦ и депутатите от Демократичния център днес. Срещнаха се с работодателските организации, обявиха, че няма да подкрепят тези промени, излезнахме, казахме го, и оттука нататъка е ясно ние на чия страна сме. А Реформаторският блок хем крепи това управление, хем прибира облагите от постовете, които се разпределиха, хем излиза да протестира."

Друг вариант според него е просто да оттеглят подкрепата си от властта. Водещият Димитър Цонев обаче се усъмни в подобна перспектива, на което Бареков отговори така:

Как ще стигнат до тази позиция, като Радан Кънев и Меглена Кунева лапат като за световно?

Новият политик продължи с по-конкретна критика към позицията на управляващите за пенсионната реформа:

"Сега ще си откраднат няколко милиарда от пенсионните фондове на народа, които са в лични партиди, ще се набият в касите без дъно в НОИ, и след това по модела #КОЙ, вижте даже има и рима, тези пари ще се изхарчат от ГЕРБ и останалите желаещи в глупави проекти, да се режат лентички. Понеже истината е, че в държавата няма пари."

Бареков подигра и "прекрасната идея" на Бойко Борисов за газов хъб край Варна:

"Понеже няколко министър-председатели пропуснаха да се договорят по европейски с Путин, не да крадат пари, строейки Южен поток с фирмите на ГЕРБ и ДПС, сега този хъб, за който мечтае господин Борисов, ще го пълнят с турски газ."

"Г-н Ердоган, за разлика от нашите политици, той е друго ниво. Това не е махленското ниво на Валери Симеонов и неговата клика в парламента." каза още евродепутатът.

Европейският консерватор направи и кратък преглед на настоящата година и прогноза за следващата:

„2015 г ще бъде много тежка, това е най-тежката година от началото на прехода.

Няма инвестиции, Русия е в тежка криза, Китай задмина Съединените Щати, Германия носи Европа на гърба си, а българският народ ще носи политиците на гърба си"

Според него основният проблем в българският парламент са плаващите мнозинства, които убиват опозицията. БСП той определи като "разпасана команда", а ДПС гласували както им изнася - понякога в подкрепа, понякога срещу управляващите.

Той коментира и 8-те гласа в подкрепа на Закона за МВР от страна на БДЦ. Отбеляза, че не смята тези депутати за предатели, те просто са решили да дадат шанс на новото управление. Според него обаче моделът #КОЙ не е по-добър от моделът "Цветанов", а бившият вътрешен министър все още контролира МВР, и отново ще подслушва когото си поиска.

Бареков се изказа и за оставката на дясната му ръка Росен Петров от ББЦ,  за пръв път недвусмислено негативно:

"Персонални оценки няма да давам, ще кажа следното – просто господин Росен Петров не успя да даде убедителни мотиви защо е напуснал партията. Пак казвам, за мен всеки, който напусне ББЦ в тази ситуация, който напусне парламентарната група, не желае да стои в опозиция. Тоест той отива близо до управляващите. Тоест той отива и се предлага на управляващите.

Когато една партия е в опозиция, и ти си тръгваш от нея, значи искаш да си част от управляващите."

Росен Петров обаче остава член на групата БДЦ в парламента, въпреки че напусна всички ръководни постове в нея и в партията.

Накрая евродепутатът призна, че е трябвало да остане в българския парламент, но смятал, че ще е по-полезен на България в ЕП:

"Сега като гледам какъв безпринципен пазарлък се води между партиите в България в българския парламент, честно казано, ми се идва веднага, но няма конституционна възможност аз да вляза там. Иначе бих го направил с огромно удоволствие.“

В заключение той пожела на българския народ търпение и  за следващата година.