Външните министри на Русия и Украйна си поговориха в Анталия, но това не спря войната. Вероятно скоро може да има и среща на Зеленски и Путин, но вероятно и тя ще е с подобен резултат. Киев обвинява Москва, че просто иска украинците да се предадат. А руснаците продължават с клишетата срещу западния свят. В същото време млади момчета гинат, а милиони бягат. Руската армия се приближава досами Киев, но защитниците на града не се дават.

 
У нас най-сетне бе създадена някаква организация за посрещането на бежанците, а МВР дори пусна списък със скривалищата за граждани при нападение от въздуха, макар че Русия няма повод да ни бомбардира - не си даваме съветските изтребители на украинските пилоти. Е, има някои грешки - според списъка двете укрития под редакцията на БТА на бул. "Цариградско шосе" се намират в район "Искър" т.е. в "Дружба", но добре, че не се налага да ги ползваме. 
 
 
Пак в България съвсем очаквано се провали разглеждането на искането за сваляне на Иван Гешев. А главният прокурор дори искаше пряко предаване на БНТ. ВСС обаче реши, че ще чака съдът да се произнесе по жалба на "Боец", а и днес имало делегация от Европейската комисия, която трябва да се среща със съдебната власт. С три думи - да не се излагаме пред чужденците. И така вече почти 100 дни на власт нещо правителството пак запецна с уволняването на Гешев.
 
 
Прокуратурата, която напоследък е много активна - посреща жени и деца на украински магистрати дори, днес реши да протестира присъдата на момчето, което блъсна Милен Цветков, защото не е доволна от лекото наказание. Дето се казва, носи се на крилете на народното правосъдие.