Министър-председателите на Полша, Чехия и Словения ще посетят днес Украйна като представители на Европейския съвет, съобщи днес полското правителство, цитирано от АФП.

Целта на посещението е да "бъде препотвърдена недвусмислената подкрепа от страна на целия Европейски съюз за суверенитета и независимостта на Украйна", се уточнява в съобщение, публикувано на сайта на полското правителство.

В Киев, който е под постоянен руски обстрел, тримата премиери ще се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски и с украинския министър-председател Денис Шмигал, съобщи в туит чешкият министър-председател Петр Фиала.

"В същото време, ще представим широк пакет за подкрепа за Украйна и нейните граждани по време на посещението. Международната общност също е информирана за това посещение от международните организации, включително от Обединените нации", казва Фиала.

Той уточнява, че посещението е организирано след консултации с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и председателката на оЕвропейската комисия Урсула фон дер Лайен.

През изминалата нощ руските сили засилиха ударите по няколко предградия на Киев.