Първите признации на "голямото завръщане" след дългата поредица от почивни дни вече са налице. На входа и изхода на Благоевград са се образували опашки от автомобили, предаде агенция „Фокус” от югозападния град. Затруднено е движението и при двете временни отбивки, които са направени заради строителството на магистрала „Струма”. На изхода на Благоевград при отбивката за Бараково и при отбивката за Рилски манастир има натоварен трафик и забавяне на движението на автомобили. Натоварено е движението и в участъка Благоевград – Дупница. 

Претоварен е трафикът по целия главен път Е-79, предаде "Фокус” и от по-южна точка - Симитли. В посока Кулата има много македонски, гръцки автомобили и ТИР-ове. Полицейски патрул с радар има на изхода на гр. Симитли в посока Кулата, съобщи агенцията.

Край Дупница в ранния следобед също се наблюдаваше натрупване на МПС. Полицейски патрул с кюстендилска регистрация има на изхода на града в посока София.

Интензивен е трафикът и по главен път І-8 Белово-Пазарджик, предаде агенцията. В посока на областния град в района на оризищата преди с. Звъничево, горят стърнища. Участъкът е сериозно задимен заради силния вятър. На места видимостта е намалена до 50 метра. 

По-рано днес Нова тв съобщи за изключително опасни висулки в третия тунел на магистрала "Хемус" (в посока от София към Ботевград) - "Ечемишка". Пред телевизията от Агенция "Пътна инфраструкутра" обясниха, че образуванията са махнати. Тунелът е най-старият и най-отдавна неремонтиран по трасето, а хидроизолацията му е проблемна, обясниха оттам появата на висулките над преминаващите автомобили. 

Прави се обход и под мостовите съоръжения в столицата, за да се махнат ледените висулки. Това съобщи Красимир Димитров от Дирекция "Сигурност" към Столичната община.

„Екипите работеха на бул. „България” при моста след Моста на влюбените. Най-рискови са високите частни сгради, където има течове по козирката и се образуват висулки, които са опасни за хората. Препоръчваме на гражданите да премахнат тези ледени висулки от частните сгради, а ако не могат, да се обадят на тел. 112", каза Димитров пред "Фокус".

13-годишно дете е загинало, след като БМВ се удари във Варна след Аспаруховия мост в посока Бургас, стана ясно от съобщение на полицията. Вероятно управляващият колата млад мъж е изгубил контрол заради заледен участък. При катастрофата е пострадало и второ дете, но то е без опасност за живота.

ТИР и лек автомобил са катастрофирали на пътя Бяла – Полски Тръмбеш. Вследствие на удара ТИР-ът се е преобърнал. Няма пострадали. Пътят обаче е затворен до освобождаване на пътното платно.