Българският национал Петко Христов дълго ще помни мача от 35-ия кръг на италианската Серия "А", в който неговият отбор “Специя” загуби от “Лацио” с 3:4. 

Роденият през 1999 г. юноша на “Славия” вкара първия си гол в “калчото”, направи и асистенция. 

Третото поредно поражение оставя “Специя” на 16-о място в класирането с 33 точки, с 8 повече от първия в зоната на изпадащите “Салернитана”. “Лацио” е на 5-а позиция с 59, с 1 повече от “Рома”.

Петко Христов става седмият българин, който бележи гол в италианското първенство. Неговото попадение е 56-о за българин на Апенините, като повече от половината - 34, е вкарал Валери Божинов.

Домакините от курортния град Специя откриха резултата още в 9-ата минута чрез Келвин Амиен Аду, след като Петко Христов отклони към него топката след изпълнение на свободен удар. 

В рамките на две минути - в 33-тата и 35-ата, двата отбора си размениха по един гол, като най-напред Чиро Имобиле изравни от дузпа, а Keвин Агудело отново изведе домакините напред.

Равенството дойде в 54-ата минута чрез Матиа Дзакани - 2:2. Домакините поведоха още веднъж - в 56-ата, когато Даниеле Верде сложи топката на главата на Христов. 

Но “Лацио” направи този път пълен обрат с голове на Сергей Милинкович-Савич за 3:3 в 68-ата минута и победно попадение на Франческо Ачерби в 90-ата. Вратарят Иван Проведел отби удара на Имобиле, но беше безпомощен при последвалата реакция на италианския национал Ачерби.