Адвокатката на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов - Ирен Савова подозира, че баща й е бил убит, а връзката е делото срещу Златанов.

Савова обяви това си подозрение в сутрешния блок на Нова тв.

Баща й е бил блъснат от кола на 9 декември миналата година докато карал колело на околовръстното край Ихтиман. Извършителят все още не е намерен.

Същият ден, преди инцидента, тя получила странно обаждане в кантората си. Секретарката я извикала на телефона, защото я търсели от РПУ Божурище. Обаждал се зам.- началникът.  Според Савова се държал "доста фамилиарно", припомнил стари дела, по които работела.

Поводът за обаждането му бил настояване от страна на словенското посолство да защитава задържан словенски гражданин. Полицаят на няколко пъти настоял защитничката да се яви лично в РПУ-то. Разбрали се тя да отиде около 17 ч.

В кантората обаче направили проверка. Оказало се, че няма такъв служител, няма и задържан словенски гражданин, нямало и изобщо РПУ Божурище. 

Савова се опитала се да се свърже с мобилния телефон, от който й звъннал мнимият зам.-шеф на мнимото районно управление, но с него вече нямало връзка.

В 18:30 ч й се обадили за инцидента с баща й. По думите на адвокатката два часа и половина чакали следствения екип. Не е бил и отцепен пътят. Тя многократно звъняла на спешния телефон 112. Валяло дъжд, следите били заличени. Имало само едно веществено доказателство - стъкло от фар, но и то не било иззето по надлежния ред.

Защитничката подала сигнал и до прокуратурата, но почти месец по-късно дори телефонът на мнимия полицай не е бил проверен, твърди тя. 

В същото време държавното обвинение и следствието проявили завидна бързина по анонимен "бла-бла" сигнал срещу Филип Златанов и до няколко дни започнали изземване в комисията, смята още Савова.

На финала тя обяви едно странно обстоятелство по делото - че в копието на прословутото тефтерче липсвали страници. Нямало ги страници от 11 до 14 и 17-20. Предполагало се, че са откъснати. Имало и три страници на чужд език.

Както е известно оригиналните тефтерчета мистериозно изчезнаха.