Макс Верстапен ("Ред Бул") спечели победата в Гран при на Маями от Формула 1 и съкрати изоставането си от Шарл Льоклер ("Ферари") в класирането при пилотите на 19 точки.

Световният шампион бе категорично най-бърз на пистата край "Хардрок стейдиъм" във Флорида и победи с над 3 сек., след като оглави класирането още в деветия тур на надпреварата. Това бе първото в историята състезание в Маями в най-комерсиалната автомобилна надпревара.

То бе решено в първите десетина. Льоклер запази лидерското си място в първия завой, а Верстапен зае втората позиция и остави второто "Ферари", управлявано от Карлос Сайнц (Испания), зад себе си. На четвърта позиция се нареди Чеко Перес ("Ред Бул"), докато Люис Хамилтън ("Мерцедес") се удари леко с болида на Фернандо Алонсо ("Алпин") и се смъкна до осма позиция.

Льоклер водеше в началото с близо секунда пред Верстапен, чиято скорост обаче се оказа непреодолима за пилота на "Ферари". Самият нидерландец бе в превъзходна форма днес. Късна употреба на спирачките му осигури второто място в първата обиколка, а в деветата той изпревари Льоклер на първия завой. 

При изминаването на близо третина от дистанцията Верстапен вече имаше 3 секунди преднина и нижеше рекорд след рекорд на трасето в Маями.

Автомобил за сигурност обаче се появи в 41-та обиколка заради завъртане на Ландо Норис ("Макларън"), който се сблъска с Пиер Гасли ("Алфа Таури").

Сейфти колата се оттегли 10 обиколки преди края, но това не спря Верстапен, тъй като гумите на нидерландеца бяха по-нови от тези на Льоклер. 

Трети финишира Сайнц, следван от Перес, Валтери Ботас ("Алфа Ромео") и двойката на "Мерцедес" Джордж Ръсъл и Люис Хамилтън.