Кристиано Роналдо отбеляза гол №700 в кариерата си на клубно ниво, донесъл победа на "Манчестър Юнайтед" като гост на "Евертън" във Висшата лига - 2:1 с обрат.

Алекс Айоби откри в 5-ата минута, наказвайки грешка на Каземиро. Още в 15-ата Антони изравни, този път след лошо отиграване на домакините в центъра на терена. Роналдо се разписа в 44-ата, след като малко преди това замени контузения Антони Марсиал. Асистира му Каземиро.

След почивката "Юнайтед" на няколко пъти пропусна да реши спора, попадение на Маркъс Рашфорд бе отменено заради игра с ръка. И в края "Евертън" на няколко пъти се размина с изравняване.

Кристиано Роналдо е първият футболист, който доказано преминава границата от 700 гола за клубни отбори. Твърди се, че са я прехвърлили още Пеле, Ромарио и Йозеф Бицан, който е бил с чешко и австрийско гражданство и играл от 30-те до 50-те години на миналия век. Не малко от попаденията им обаче няма как да се докажат официално.

По последни твърдения на Чешката футболна федерация, Бицан има общо 821 гола - плюс националните отбори. Роналдо пък е 817, ако се броят попаденията му и за Португалия. Различни статистически  организации дават различни данни за головете на Бицан.

"Арсенал" наложи волята си над "Ливърпул" и си върна върха

С два гола на Букайо Сака и един на Габриел Мартинели "Арсенал" победи с 3:2 "Ливърпул" в зрелищно надиграване и се върна на върха във Висшата лига.

"Топчиите" поведоха още в 58-ата секунда с гол на Мартинели, който с диагонален удар матира Алисон Бекер. В 34-тата минута мърсисайдци изравниха. Луис Диас асистира на Дарвин Нунес за 1:1.

Секунди преди почивката обаче Арсенал отново поведе. Мартинели пусна диагонално центриране по земя и оставеният непокрит на задната греда Букайо Сака не сбърка за 2:1.

На почивката мениджърът на гостите Юрген Клоп опита да внесе промени в играта на тима си с пускането на Роберто Фирмино и това даде резултат. Точно бразилецът бе точен в 53-тата минута, за да донесе ново равенство.

Арсенал се добра до победата в 76-ата минута, когато Сака вкара от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Тиаго Алкантара срещу Габриел Жезус, като решението на главния съдия Майкъл Оливър бие прието с бурно негодувание от страна на гостите.

С победата лондончани събраха 24 точки и изпреварват с една шампиона "Манчестър Сити" и с четири "Тотнъм". "Ливърпул" е на десето място с 10 т., но и с мач по-малко от лидера в класирането.