Народното събрание прие решение за изпращане на военна помощ на Украйна - повече от 8 месеца след началото на войната. 175 депутати гласуваха "за", 49 - "против", 1 се въздържа. Решението бе подкрепено от ГЕРБ, "Продължаваме промяната", ДПС, "Демократична България" и "Български възход". Против бяха от БСП и "Възраждане".

16 полицейски служители са извършили нарушения, за да се стигне до трагичната катастрофа край Бургас, в която автобус с мигранти блъсна патрулка с полицаи. Това каза вътрешният министър Иван Демерджиев, който се срещна с роднини на загиналите. Най-фрапантни нарушения са допуснати от представители на "Гранична полиция".

Идва ли край на гражданската война в Етиопия? Участниците в конфликта - федералната армия на Етиопия и регионалните сили на Тигре - се споразумяха вчера да прекратят военните действия - значимо дипломатическо постижение след две години конфликт, в който загинаха хиляди, а милиони загубиха домовете си.

Около 3700 от работещите в Twitter ще останат без работа този петък, съобщава "Блумбърг". Това са около половината от персонала на социалната платформа, тази седмица вече собственост на Илон Мъск. Първоначално слуховете бяха за още по-крайни съкращения - 75% от работещите. По всяка вероятност Мъск е разбрал, че компанията няма да функционира с толкова агресивна серия уволнения. 

Какво ѝ липсва на Русия? Според руския депутат Андрей Гурульов - министерство на информацията и пропагандата. По думите му Москва губи "информационната война" и затова трябвало да се създаде "единен контролен център по тази тема". Това не е най-ексцентричната идея на Гурульов - в миналото той е призовавал Русия да превърне Великобритания (държава с ядрени запаси) в "марсианска пустиня", тъй като НАТО нямало да се намеси от страх.