Руското военно поетично творчество достигна нови висини. Депутатът от Държавната дума и певец Денис Майданов разпространи нова песен за възхвала на "Сармат" - руската междуконтинентална балистична ракета, която може да носи ядрени глави.

Творбата е придружена от епично видео, разкриващо оръжието в цялата му прелест. Присъстват и задължителните за имперския жанр униформени музиканти, както и кадри от природата на Русия.

"Разполага с цялата мощ на Енисей, волята му е по-силна от планините Урал, ще разпръсне враговете ни като прах, готов е да изпълни присъдата", пее Майданов в част от клипа, публикуван в "Туитър".

Скоро след това навлизаме в кулминацията на епопеята.

"Отбраната на САЩ не може да го спре, не го плашат санкциите. "Сармат" има само една утеха - да тревожи сънищата на НАТО. От Майка Русия "Сармат-и" се взират в далечината към Съединените щати".

Сред авторите на произведението е Дмитрий Рогозин - бившият шеф на "Роскосмос". През юни 2022 г. той заплаши "страхливите българи" със "Сармат", след като страната ни отказа да предостави въздушен коридор за планирано посещение на Сергей Лавров в Сърбия.