Поредицата от смъртоносни земетресения в Турция и Сирия е, разбира се, трагичната новина на деня. 

Службите, доброволците и обикновените хора са героите. Но този път и България се изяви достойно - освен десетките планински спасители, лекари, пожарникари, натам непрекъснато пътуват и обикновени хора, водени само от съчувствие.

На този фон ние в Клуб Z опитахме от една страна - да говорим малко повече за причините,...

... а от друга - да обобщим как, на кои места и с какво може да помогнем тези, които оставаме в България.

Както гласи една метафора: това, че един е крадец не значи, че друг не е убиец. Или - случващото се в Турция не прави по-малко отвратително престъплението в Украйна.

Шойгу вече заплаши Западния свят с ужасни последици, защото западните държави "открито призовават Украйна да завладее наши територии".

Не е да си нямаме наглеци и ние в България. Но на фона на това гротеска, която те оставя онемял, е как на пресните вдовици руската държава благодарно дава по една кожена шуба. Като тези - по магазините на нашено Черноморие.

Като казахме наглеци - след 32 месеца прокуратурата сама свали обвиненията срещу Пламен Бобоков и Пламен Узунов. За това време прозря, че няма престъпление изобщо.

На фона на това днес адвокат Ина Лулчева каза, че клиентът й Бобоков ще съди държавата в лицето на държавното обвинение. Познайте кой ще плаща.