Два дни след като стана ясно, че САЩ санкционират още четирима българия по глобалния закон "Магнитски", отзвукът от новината продължава. В неделя дори се стигна до признания - за разговори в сауната, за приятелства с бизнесмени, но не и за искане на подкупи. 

"Лицата, на които наложихме санкции, са отговорни за тежка корупция и подкупи в широк спектър от сектори."

Това заяви пред бТВ в неделя посланикът на Великобритания в България Роб Диксън. Той говори два дни, след като Лондон последва САЩ и наложи санкции на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков - първите българи, попаднали под ударите на глобалния закон "Магнитски".

Най-известният съветник на украинския президент Зеленски - Михайло Подоляк, пък заяви, че "миротворчеството" на Румен Радев е нищо повече от предложение "Украйна да застане на колене и да приеме, че няма да я има."

Над 33 000 са вече жертвите в Турция и в съседна Сирия след земетресенията на 6 февруари с епицентър в южния турски окръг Кахраманмараш.

„Еврохолд България“ АД информира на своя уеб сайт за организирана атака срещу „Евроинс Румъния“ - най-голямото подразделение на дъщерната на холдинга застрахователна група – „Евроинс Иншурънс Груп“ АД.