"Всеки от нас има кауза. Но не бива да поставяш собствената си кауза пред общата."

Това коментира в неделя сутрин пред бТВ Христо Петров от "Продължаваме промяната", познат още и като Ицо Хазарта, по повод скандала около Александър Дунчев. Последно в публикация преди няколко дни във Фейсбук Дунчев направо попита: "Не бихте ли алармирали, ако по места трътват зависимости с ГЕРБ и ДПС", както и че лидерите на ПП започват да прилагат практики, характерни за тези партии.

"Сашо Дунчев е направил страшно много за българската гора. Аз съм го защитавал много пъти. В коментарите на хората се видя, че не е ясно за какво той говори сега. Това не е прецедент", обясни Петров.

Той даде и пример за подобно поведение от миналото, което той си спомнял - за подхода на Едвин Сугарев преди време.

"Тези хора са истински. Но в желанието да направят нещо добро предизвикват обратен ефект", посочи още Петров, който и на тези избори ще води листа в 25 МИР.

"Една от големите грешки, които и аз съм допускал, е, че депутатът може да постигне нещо сам. Той може да даде искра, но ви трябва подкрепа. Начинът на Дунчев не е този", добави той.

По повод и на Дунчев, и на други оттегляния от ПП на знакови фигури като Иван Христанов Христо Петров каза:  "Нито последната седмица, нито последната година съм имал причини да си ходя от "Продължаваме промяната".