"Атака" се оплака от налагане на цензура спрямо медиите й..., но на някого, който говори руски.

От пресцентъра на партията разпространиха прессъобщение до българските медии, написано на руски език, в което се описва как премиерът Бойко Борисов и външният министър Даниел Митов погазват свободата на словото у нас, като не са допуснали партийната телевизия "Алфа" да отрази посещениета на американския държавен секретар Джон Кери и британския външен министър Филип Хамънд. 

В съобщението се твърди още, че Министерство на външните работи е преустановило акредитацията на "Алфа" за достъп до МВнР.

От Външно потвърдиха това. Малко преди посещенията на Кери и Хамънд, оттам са уведомили писмено атакистите, че акредитацията им е отнета.

"Изцяло в правото на администрацията е да преценява кои медии да допусне и кои не в сградата на министерството. Няма закон, който да ни задължава да акредитираме всички желаещи. А и не смятаме, че информационната политика на МВнР страда от това, че не ни отразяват по телевизия "Алфа"", коментираха пред Клуб Z от ведомството.

Остава загадка обаче до кого е адресирана жалбата. Засега нямаме отговор на запитването си до партия "Атака".

Малко след като прессъобщението на руски език бе разпространено, от партийния пресцентъра изпратиха второ писмо до медиите, в което се казва, че първото е било адресирано до тях по погрешка.