Украинските генерали подкрепят продължаването на отбраната на Бахмут.

Това става ясно от прессъобщение на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, в което се споменава още, че държавният глава е обсъдил ситуацията в обсадения град с висши командири и двама високопоставени генерали.

Главнокомандващият въоръжените сили Валерий Залужни и Олександър Сирски, началник на Сухопътните войски, са се изказали "в подкрепа на продължаването на отбранителната операция и допълнителното заздравяване на (украинските) позиции в Бахмут", се казва в изявлението, публикувано на сайта на президентската администрация.

Изявлението предполагаемо е реакция срещу статия на "Билд", в която източници от Киев твърдят, че Залужни преди седмици е препоръчал на Зеленски да нареди изтеглянето на войските от Бахмут, който не е от особено стратегическо значение за хода на войната. Медията също споменава, че "огромно мнозинство от войниците не разбират защо градът продължава да бъде контролиран от украинците". 

Според "Билд" Зеленски възприема съхраняването на града като важна политическа победа. В статията се посочва, че популярността на Залужни нараства и президентът го възприема като потенциален съперник, въпреки че генералът не е разкривал политически амбиции.