Акция на МВР в офисите на шефа на "Хидрострой" Велико Желев в София, полиция и в негов имот във Варна. За претърсванията стана ясно късно вечерта в понеделник. Желев беше задържан и присъстваше на мястото на претърсванията в столицата. Малко след 22,30 часа той беше отведен от полицията. 

По непотвърдена информация Желев е упражнил насилие върху негов служител и го е накарал да подпише документи с невярно съдържание, съобщи БНТ.

Фирми на строителния предприемач изградиха Северната скоростна тангента на София. "Хидрострой" е и в консорциума, който спечели обществената поръчка за строителство на тунел под Шипка, който да свърже Северна и Южна България с пробив под Стара планина. Други проекти, в които участват фирмите му, са части от строежа на АМ “Хемус“, ремонта на Аспаруховия мост във Варна, ремонта на ул. "6-и септември" в София, ремонта във Варна на бул. "Васил Левски", където е и кръстовището, което се наводни още при първия дъжд след пускането му в експлоатация и др. През 2016 г. "Хидрострой" се сля с другия мастодонт в сектора – "Водстрой 98" - компания, свързвана в медиите с Делян Пеевски.

Акцията в офисите на Желев дойде само часове след като беше съобщено, че прокуратурата е поискала цялата информация за установените от министрите на регионалното развитие и на МВР нередности в изграждането на пътища. Преди дни Иван Шишков обяви, че проверка е показала, че една трета от асфалта на Северната скоростна тангента на София липсва. 

В мандата на правителството на НДСВ Желев оглавяваше Агенция "Пътна инфраструктура". При Тройната коалиция беше съветник на министъра на регионалното развитие Асен Гагаузов.