Ще превземем Киев, когато стигнем Луната.

Това обяви руският политолог Виктор Олевич в пропагадното предаване "Место встречи".

"Първо, падането на Киев и на режима в столицата е близко колкото Луната. Това няма да се случи през следващите години. Сигурно никога няма да се случи".  

В този момент е прекъснат от тихия глас на един от водещите.

"Възможно е".

"Не и в обозримото бъдеще", подчертава Олевич. "Второ, що се отнася до правата и отговорностите на Полша, нейните геополитически стремежи. Както знаете, полските граждани вече имат специални права на територията на Украйна".

Следва възражение.

"Това е подготвителен закон".

Но Олевич продължава.

"Стоп. Полша не се е подготвяла и не се подготвя да анексира каквито и да е територии поради ред причини. Първо, нито тя, нито която и да е от съседките й, Унгария или Румъния, не възнамерява да сподели отговорността за разделянето на украинските територии с Русия".

Тук се намесват и двамата водещи, които влизат в ролята на адвокати на един от участниците (мрачно гледащ отстрани) и обясняват неговата теза - Полша щяла да създаде окупационни зони в Западна Украйна под претекст, че ги защитава от руската армия. 

Но Олевич не е доволен от това обяснение.

"Защо? Факт е, че в момента няма причина за това". 

"Казах ви", включва се обиденият прогностик. "Ако нещата се разпаднат".

"Не можем да превземем Маринка, а говорим за краха на Киев и как Полша щяла да окупира някакви територии в Западна Украйна".

"Не казах "кога", а "ако", възмутено обяснява конспираторът. 

Накрая водещият, който умишлено предизвика сблъсъка на експертите, призовава за мир. 

"Моля, не устройвайте бъркотия".