Унгария прегази България с 3:0 в Будапеща в мач от група G на европейските квалификации. Резултатът бе постигнат още до 40-ата минута, след което маджарите намалиха оборотите.

Селекцията ни има 0 точки от два мача и да се говори за шансове до края на надпреварата би било нереалистично и наивно. Следващите двубои - гостуване на Литва и домакинство на Сърбия, са през юни.

Балинт Вечей откри в 7-ата минута, като за попадението помогна и неубедителна намеса на вратаря Даниел Наумов.

В 26-ата Доминик Собослай удвои с прекрасен шут от пряк свободен удар. Мартин Адам бе точен за 3:0.

След почивката България изглеждаше по-равностоен отбор на терена. Можеше да вкара поне почетно попадение, но и в нашата врата едва не се стигна до четвърто попадение. Валентин Антов изчисти топката на голлинията след поредна грешка на Наумов.

В другия мач от групата Сърбия очаквано надви Черна гора с 2:0 като гост.

Дебют за България направи защитникът Ивайло Марков, който се подвизава във втора дивизия на Полша. Титулярният състав бе наполовина подменен спрямо мача с Черна гора (0:1) в Разград.

Това не помогна - съставът на сръбския треньор Младен Кръстаич изглеждаше като от друга ера на футбола спрямо този на домакините. Отстъпваше в самочувствие, бързина, физика, техника... Във всичко. 

Така, с помощта и на над 60 хиляди по трибуните, бе поставен бързо под обсада и головете не закъсняха. При 0:1 България реагира и опита да отвърне. Никола Илиев, който се подвизава във втория отбор на "Интер", пропусна да изравни. 

Малко след това стана 2:0 и тимът ни почти рухна. Това стана в пълна степен при 3:0 малко преди почивката.

През втората част разликата в класите не изглеждаше така голяма, за което помогна най-вече поизгубената мотиваци в редиците на Унгария. В 64-ата отново Никола Илиев можеше да вкара, но при удара му се стигна до рикошет. 

След това унгарският вратар бе тестван от Георги Русев и Филип Кръстев, и двамата влезли след почивката. В 88-ата бяхме близо до това загубата ни да стане още по-тежка, но Антов поправи грешка на Наумов.