"Чуждопоклонство, продажност, обезверяване, обществен разкол" - от това традиционно страдаме и за това плащаме, обяви президентът Румен Радев в своята реч днес по случай Гергьовден - Деня на българската армия.

Колата на руски пропагандист, прибиращ се от фронта в Украйна, бе взривена край Нижни Новгород. Известният и като писател и поддръжник на Путин Захар Прилепин е в тежко състояние, а Кремъл очаквано обвинява "колективния Запад" за атентата.

Украйна се похвали с ново постижение на бойното поле - първа свалена хиперзвукова ракета "Кинжал". Тя бе представена през 2018 г. като върха на руската военна техника. Украинците я свалиха с американска система "Пейтриът", разработена преди половин век.

Северна Македония отново не допусна българи на своя територия - този път и наш евродепутат, Андрей Ковачев, тръгнал да отдаде почит на българско военно гробище в западната ни съседка. Застрашавал "националната сигурност, обществения ред, публичното здраве или международните отношения" на РСМ.

Изкуственият интелект, оказа се, може да направи родните ни политици почти симпатични - в стила на хита на студио Pixar "Таласъми ООД". Но не работи с изображения на... Бойко Борисов.