ЦСКА 1948 за първи път в своята кратка история стигна до финала за Купата на България. В драматичен полуфинален реванш, в който губеше с 0:2, тимът направи 2:2 срещу столичния "Локомотив" и с общ резултат 5:4 (3:2 в първата среща) ще спори за отличието.

В редовните 90 минути на стадиона в Бистрица резултатът бе 2:1 за гостите от Локо, така се стигна до продължения. Очертаваха се дузпи, но в 117-ата Ивайло Чочев, който първо намали от дузпа, спаси отбора си.

В другия полуфинал в четвъртък "Лудогорец" приема "Черно море" след 2:1 в първия мач.

ЦСКА 1948 и "Локомотив" отново направиха шоу, този път за 120 минути и с четири попадения. 

"Железничарите" започнаха пределно мобилизирани, като не може да се каже същото за "червените". Дейвид Малембана реализира ефектно от пряк свободен удар в 9-ата минута - не без помощта и на вратаря Даниел Наумов. Така интригата бе налице, при това още от началото.

Малко по-късно Юлиан Ненов стреля покрай вратата на Даниел Наумов, но по-активната игра на гостите се увенча с успех и в 18-ата. Защитата пред Наумов допусна колективна грешка и това позволи на Селсо Рапосо с мощен шут да вкара втори гол за "Локомотив". При този резултат "червено-черните" бяха на финал.

Домакините имаха шанс да вземат въздух още в 25-ата, когато след свободен удар и игра с глава на Елитон топката срещна ръката на защитник. След преглеждане на ВАР съдията Георги Кабаков отсъди дузпа, а завърналият се след контузия Ивайло Чочев намали.

През втората част двата отбора заиграха предпазливо и голови ситуации почти липсваха. Все пак ЦСКА 1948 взе превес, може би стоеше и по-добре физически. Създаде няколко добри ситуации.

Локо изтърва трети гол четири преди края - след центриране от фаул на Красимир Милошев, Матеус Дуарте не успя да засече топката в мрежата.

В последната минута на редовното време влезлият като резерва Парвиз Умарбаев напредна фронтално срещу вратата и с удар извън наказателното поле уцели десния страничен стълб на вратата на "Локомотив". 

В продълженията ЦСКА 1948 доминираше по-отчетливо и търсеше попадение, с което да продължи напред, докато играчите на "Локомотив" очевидно чакаха дузпите.

Няколко пъти "железничарите" се отърваха, но в 117-ата Ивайло Чочев засече топката с глава в мрежата и прати отбора си на финал. В добавеното време Матеус Дуарте от гостите получи втори жълт и червен картон. Треньорът на Локо Станислав Генчев обвини съдията Георги Кабаков, а играчи от тима му също поискаха сметка от рефера след последния сигнал.