Година и 6 месеца условно с 3 години изпитателен срок е присъдата на двама лекари от Пловдив - д-р Борис Кузманов и д-р Христо Кунчев. Д-р Кузманов е племенник на Антонина Стоянова - съпруга на президента (1997-2002) Петър Стоянов, съобщава в. "Марица".

Двамата медици бяха признати от Окръжния съд под тепетата за виновни за причиняване на смърт по незнание или немарливо изпълнение на професионално задължение заради смъртта на пациентката Елена Венкова. Тя почина на 26 септември 2009 г. в клиника "Торакс". 77-годишната пациентка беше приета там с гинекологичен проблем.

"Разбира се, че ще обжалваме присъдата", заяви адвокат Стефан Левашки.

Делото се гледа за трети път, след като в края на съдебния процес на първото дело съдията си направи отвод, а на второто съдия Михаела Добрева разгледа процеса без съдебни заседатели, което се явява нарушение.

Д-р Кузманов и д-р Кунчев трябва да платят заедно с клиника "Торакс" и 80 хил. лева на съпруга на починалата и по 60 хил. лева на двете им деца.

През юни 2012 г. д-р Борис Кузманов бе задържан с 300 дози хероин. Повдигнати му бяха обвинения за разпространение на наркотици, но бе освободен от съда с парична гаранция. Пред съда тогава той каза, че е посегнал към наркотиците след преживяната драма с Елена Венкова.