След много грешки и пропуснати шансове, Григор Димитров загуби от световния номер 2 Карлос Алкарас на турнира на трева "Куинс клъб" с 4:6, 4:6 и не успя да стигне по-високо от четвъртфиналите.

Това е трета загуба на Димитров от три мача срещу испанеца и техният първи сблъсък на трева. Двубоят можеше да има различен развой, но за пореден път срещу ас от елита Григор не се възползва от шансовете си.

Испанецът показа колебания - тревата още не е сред най-удобните му настилки. Въпреки това непостоянството на първата ни ракета наклони везните в полза на Алкарас.

Димитров започна мача на свой сервис, като водеше с 40:15, но остави на 20-годишния испанец да го изравни, а след това и пробие още на старта. След това Алкарас затвърди пробива си и взе солидна преднина.

Ключовият момент в първата част бе в петия гейм, който се игра над 10 минути. Българинът имаше три възможности за пробив, но пропусна всички и в крайна сметка съперникът му поведе с 4:2. След това всеки взимаше подаването си до края на сета при 6:4 за Карлито.

Вторият сет започна отлично за Димитров, който е шампион в надпреварата от 2014 г. Той взе уверено подаването си, направи брейк на испанеца, а след това и го затвърди - 3:0. Следващите три тейма обаче бяха за напористия доскорошен №1, който успя да изравни, възползвайки се и от двойни грешки на сервис за българина.

Карлос Алкарас се възползва от натрупана инерция и отново взе сервиса на хасковлията за 4:3. Димитров не се предаде и отвърна, благодарение на много добри и дълбоки ретури, но при 4:4 загуби своето подаване на нула.

Това бе ключовият момент, испанецът сервираше за мача и бързо стигна до два мачбола, като реализира още първия за 6:4.

Карлос Алкарас ще играе на полуфинал срещу американеца Себастиан Корда, който по-рано през деня надигра британеца Камерън Нори с 6:4, 7:6(1).

В другия полуфинал ще се срещнат датчанинът Холгер Руне и Алекс де Минор от Австралия. Руне се наложи над италианеца Лоренцо Музети с 6:4, 7:5. В първия мач от деня Де Минор успя да победи французина Адриан Манарино с 6:4, 4:6, 6:4 за повече от 2 часа и 20 минути на корта. 

Турнирът е генерална репетиция за "Уимбълдън".