Един човек се барикадира в Подмосковието от онези, които сам въоръжи.

Това обяви украинският президент Володимир Зеленски по адрес на т. нар. гражданска война в Русия.

"Всеки, който избира пътя на злото, унищожава себе си. Който изпраща колони от войски да унищожава живота в друга държава, не може да ги спре да бягат и да се предават, когато животът се съпротивлява. Който тероризира с ракети, а когато ги свалят, се унижава да получава безпилотни дронове "Шахед". Който презира хората и хвърля стотици хиляди във войната, за да се барикадира накрая в Подмосковието заради онези, които сам въоръжи".

Зеленски посочи, че "дълго време Русия използваше пропаганда, за да маскира своята слабост и глупостта на своето правителство".

"А сега има толкова хаос, че никаква лъжа не може да ги скрие. И всичко това е дело на един човек, който отново и отново плаши с 1917 година, въпреки че не е в състояние да направи нищо повече от това. Слабостта на Русия е очевидна. Пълномащабна слабост. И колкото по-дълго Русия държи своите войски и наемници на нашата земя, толкова повече хаос, болка и проблеми ще има впоследствие".

Според държавния глава Украйна е доказала, че е "в състояние да защити Европа от разпространението на руското зло и хаос".

"Пазим своята устойчивост, единство и сила.
Всички наши командири, всички наши войници знаят какво да правят.
Слава на Украйна!"

 По-рано високопоставеният съветник на Зеленски - Михайло Подоляк, описа действията на ръководителя на Пригожин като "контратерористична операция" и заяви, че "всичко в Русия едва сега започва", предаде Ройтерс. 

"Разделението между елитите е прекалено очевидно. Съгласието и преструвките, че всичко е наред, просто няма да проработят", написа Михайло Подоляк в  туитър. 

"Някой определено трябва да загуби - или Пригожин… или колективният "анти-Пригожин“, допълни той.

"Всичко в Русия едва сега започва", заключи Подоляк.