Състоянието на бившия вратар Едвин ван дер Саар остава "стабилно, но все така тревожно", обяви "Аякс", позовавайки се на съпругата му Ан-Мари.

Нидерландецът, който има 130 мача за родината си, получи мозъчен кръвоизлив в петък следобед, докато той и спътницата му са на почивка в Хърватия. Бе приет в интензивното отделение на болница в Сплит, като остава там.

В съобщението на "Аякс", чийто вратар и доскоро директор бе 52-годишният Ван дер Саар, се отправя благодарност за многобройните съобщения и послания като израз на подкрепа.

Това са единствените подробности за състонието на един от най-добрите вратари в света на своето време. В края на миналия сезон той напусна поста на изпълнителен директор на "Аякс" и сега е свободен.

В успешната си кариера Ван дер Саар обличаше екипите още на "Ювентус", "Фулъм" и "Манчестър Юнайтед". Два пъти спечели Шампионската лига - с "Аякс" и с "Юнайтед".

Два дни преди Коледа на 2009 г., съпругата му Ан-Мари също получи мозъчен кръвоизлив, като в първите дни положението й бе доста критично. Тогава стражът бе освободен за няколко седмици от "червените дяволи". След това тя се възстанови.