Украйна нанесе днес въздушен удар по руски военни обекти в Крим, предизвиквайки експлозии, пожар, евакуация, спиране на железопътното движение и кратко затваряне на Кримския мост.

Руски канали в Телеграм съобщиха за експлозии и пожар в склад за боеприпаси в Крим, близо до селото Октябърское. По-късно Въоръжените сили на Украйна потвърдиха, че те са нанесли ударите, които са поразили и нефтобаза. 

Назначеният от Русия администратор на полуострова Сергей Аксьонов написа в същата социална мрежа, че е имало атака с дронове, които са попаднали в склада.

По думите му населението в радиус от 5 километра около експлозиите е евакуирано а движението по Кримската железопътна линия е спряно.  Октябърское се намира на 43 километра от Симферопол. 

Няма пострадали, написа Аксьонов.

Според ред руски канали в Телеграм движението по Кримския мост, който свързва континентална Русия с окупирания от нея Крим над Керченския проток, също е било спряно временно и възстановено около обяд, местно време. Намиращите се на моста пътници са инструктирани да запазят спокойствие и да изпълняват указанията на сътрудниците по транспортната безопасност.