Украинският президент Володимир Зеленски е посетил фронтовата линия край Бахмут в източната част на страната, предадоха световните агенции. По случай Деня на силите за специални операции той благодари на намиращите се там войници за тяхната отдаденост.

Зеленски публикува и видеозапис в канала си в Телеграм, в който се вижда как се ръкува с няколко бойци и им връчва награди. Той написа, че е бил информиран от командирите за ситуацията в участъка на фронта, където се водят едни от най-ожесточените боеве. Засега обаче не даде повече подробности за ситуацията.

"Направление Бахмут, предни позиции на Силите за специални операции. Днес съм тук, за да поздравя нашите воини с професионалния им празник, да почета тяхната сила. Изслушах доклада на командира, разговарях с военнослужещите. Много силни, много ефективни. Благодаря Ви!", написа украинският президент, цитиран от Укринформ.

Той отбеляза, че подробностите за текущите операции на Силите за специални операции ще бъдат разкрити едва с времето, и похвали героичното изпълнение на задачите от страна на военнослужещите.

Преди няколко месеца руските войски превзеха Бахмут след поредица тежки сражения. Оттогава те са окупирали града, в който преди началото на пълномащабната руска инвазия са живели около 70 000 души, отбелязва ДПА.

В хода на контранастъплението си украинската армия иска да освободи окупираните райони. Неотдавна Киев отчете малки успехи в югозападната част от страната, пише БТА.