Българската федерация по баскетбол се разграничи и осъди действията на Константин (Тити) Папазов в официална позиция, подписана от президента на организацията Георги Глушков.

Треньорът и функционер нашумя за пореден път - сега в изцяло негативна светлина. Покрай случая с измъчваната девойка Дебора от Стара Загора, в публичното пространство излезе негово участие в популярен подкаст. Там Папазов през смях и шеговито разказа как преди години обръснал косата на бивша своя приятелка.

Тити, както и водещият Тото, бяха подложени на остри критики, а големи спонсори оттеглиха подкрепата си от предаването. 

В позицията на БФ по баскетбол дословно се казва следното:

"Българска федерация баскетбол категорично се разграничава и остро осъжда действията на г-н Константин Папазов, настоящ президент на БК Левски 2014, които станаха публично достояние в подкаста „При Тото“.

В интервюто, излъчено в Youtube-канал през март тази година, действията, на които е подложил момиче според собствения му разказ, са в пълно противоречие с морала и обществената роля на БФБ.

Всяка форма на агресия - психическа, физическа, е крайно неприемлива и уронваща престижа на организацията, несъвместима с разбиранията ни за цивилизовани човешки отношения, основаващи се на взаимно уважение и толерантност.

В лично качество съм убеден, че широкото общественото порицание, на което е подложен г-н Папазов през последните дни за действията си преди 28 години, е явен знак, че българското общество не може и няма да търпи подобни прояви повече, въпреки изтеклата давност.

Георги Глушков, Президент на Българската федерация баскетбол

Институцията мъмри Папазов в качеството му на президент на създадения от него баскетболен "Левски 2014", претендиращ да е наследник на автентичния клуб, фалирал след бягството на банкера Цветан Василев от България.

Засега няма реакция от страна на футболния "Левски", в който Тити е акционер и приближен на Наско Сираков, макар и вече да не заема ръководен пост.