"Челси" подобри собствения си трансферен рекорд във Великобритания, като успя да спазари футболиста на "Брайтън" Мойсес Кайседо за 115 милиона паунда. През зимата лондончани привлякоха станалия световен шампион с Аржентина Енцо Фернандес за 106,8 млн. от "Бенфика".

Привличането на 21-годишния Кайседо се превърна с истинска сага в разразила се битка с "Ливърпул". 

Факт е, че "Челси" преследва еквадореца от началото на трансферния период, като се раздели с цял отбор, за да може да вземе нови и да се побере в правилото за финансовия феърплей. "Чайките" отхвърлиха няколко оферти, като наддаването започна от около 60 млн.

Преди дни се намеси "Ливърпул", предложи 111 млн. паунда и се смяташе, че е отмъкнал играча. "Брайтън" бе оповестил, че ще приеме най-високата оферта, така двата клуба обявиха, че са се споразумели. Дори Юрген Клоп обяви новината на пресконференция.

Кайседо обаче отказа да замине за "Ливърпул" за медицински преглед и изобщо да облече екипа на "червените". Според английските медии, той искал да играе само за "Челси", тъй като дал вече дума на Маурисио Почетино.

Това "върна "Челси" в мача" и снощи стана ясно, че най-сетне има пробив в разговорите между двата клуба, а днес сделката бе финализирана. Така Мойсес е ново попълнение на "Стамфорд Бридж", на който вчера тимът на Почетино направи зрелищно 1:1 именно с "Ливърпул". 

Двата клуба са в спор и за Ромео Лавия от "Саутхемптън", на когото е поставена цена от 50 милиона паунда. "Ливърпул" вече чу няколко пъти "не".

Мойсес Кайседо подписа с "Брайтън" през февруари 2021 г. за 4,5 милиона паунда и бе преотстъпен на белгийския "Беершот". Под ръководството на мениджъра Де Дзерби обаче халфът блесна през миналия сезон и привлече интереса на грандовете.