Алексей Петров не е посредничил и участвал в срещите около съставянето на кабинета "Денков-Габриел", отговарял само за логистиката, като бил заведен при Бойко Борисов от собственика на жълто-кафявия сайт "Пик" Недялко Недялков.

Признанието дойде отново от лидера на ГЕРБ, който днес беше в Бургаско на посещение в нова болница и говори пред журналисти.

Борисов, който упорито мълчеше по темата "Алексей Петров" след убийството му, от вчера насам е словохотлив по въпроса. Говори на откриването на новата парламентарна сесия, като разкри публичната тайна - че покойникът е изиграл роля за съставянето на "сглобката". Това породи вълна от политически реакции и днес лидерът на ГЕРБ реши да доразвие разказа:

"Той (Алексей Петров) осигури логистиката. Бяхме аз, Кирил и Асен. Важното е, че не е присъствал на срещата", заяви.

Визират се съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев. Видимо - в срещите не са участвали лидерите на "Демократична България". Неофициално обаче отдавна се говори за разговори в ресторант, дори в манастир край Самоков.

По думите на Борисов се наложило намесата на "логистика", тъй като след като по времето на редовния кабинет "Петков" Борисов бе арестуван, срещата със съпредседателите на ПП била невъзможна.

"Недялко Недялков - той го доведе в централата. Това не е тайна - провеждали сме срещи, говорихме си.

Спекулацията, че това правителство се дължи на Алексей Петров, е спекулация. Той създаде логистиката това да се случи. На тези срещи Алексей Петров или бащата на Кирил Петков не са присъствали", заяви още лидерът на ГЕРБ, визирайки дружбата си със собственика на "Пик", довел бившата барета в централата на партията, както и известното познанство между Алексей Петров и Петко Петков.

Борисов коментира и завръщането на Васил Божков, като хазартният бос вече даде показания по твърденията си, че е плащал на лидера на ГЕРБ, за да протектира бизнеса му с националната лотария.

"Дрън-дрън. Клел съм се във внуците" - отрече лидерът на ГЕРБ.

Той отново защити проекта си за руско-турския поток, който нарича "Балкански", за чието изграждане прокуратурата образува проверка след сигнал от Антикорупционния фонд.

Вчера лидерът на ГЕРБ го определи като "печатница за пари", което бе оспорено от икономиста от ДБ Мартин Димитров. Димитров се базира на поискани от него данни, според които ще изплатим газопровода след 13 години.

"Да кажа на критиците си - да обявим приватизация на "Балкански поток" - долна цена 10 милиарда и опашката ще е оттук до Сливен от инвеститори", смята "архитектът" на потока в българската му част.

Ако ГЕРБ управляваше, заради случая в "Пирогов", при който съветник на министър Тагарев е искал да се изхвърли дете от противошокова зала, включително и министърът щеше да си е отишъл от поста, каза още Борисов по темата със съветника на министъра на отбраната Тодор Тагарев - Мустафа Емин, за когото медици от болницата твърдят, че е настоявал да извадят дете от шкокова зала, за да настанят неговото пострадало, но с повърхностни рани.

Реакцията на Тагарев пък бе да поиска от здравния си колега да се провери как така медици разпространяват официално информацията.