Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп отново поиска мачът от Висшата лига на тима му срещу "Тотнъм" (1:2) да бъде преигран заради прословутата съдийска грешка, коствала признаване на напълно редовен гол на Луис Диас за 1:0. Вместо това бе отсъдена засада, а такава нямаше.

Гафът бе комуникационен, което пролича от официално публикувания разговор между ВАР съдиите и главния. Най-голямата вина носи Дарън Инглънд, който гледа ситуацията и чертае линии със свой асистент. Не подава обаче навреме информация на арбитъра на терена, който остава с впечатление, че има засада и дава сигнал играта да продължи с непряк свободен удар. Такава няма и Инглънд установява това, но твърде късно.

Асосиацията на футболните съдии в Англия се извини на "Ливърпул", обясни куриозната грешка, а след това разкри комуникацията. "Червените" загубиха с автогол в добавеното време, като бяха на терена с деветима заради два червени картона. Дотогава срещата вървеше 1:1.

"Аудио записът не промени нищо, беше очевидна грешка. Мисля, че трябва да има решение за това и правилното е да има преиграване", заяви германецът на редовния си брифинг.

"Аргументът срещу това е, че би отворило вратите за следващи преигравания. Само че станалото е безпрецедентно. Досега не се е случвало нещо подобно. Аз съм свикнал с грешни решения, но сега имаме уникален случай, затова мисля, че преиграване е правилното решение", каза още Клоп.

Според медии и експерти в родината на футбола обаче, дотам едва ли ще се стигне.