Българският национал по футбол Йоан Стоянов не пристигна днес в София от Израел за началото на лагера на селекцията ни за мачовете с Литва (евроквалификация) и Албания (контрола).

Халфът на "Апоел" (Беер Шева) е настанен в хотел в Тел Авив и е бил блокиран от властите в страната. Причината е, че има и израелски паспорт, освен български, съобщиха от БФС за БТА.

Така ситуацията със Стоянов остава неясна, предвид войната с Палестина. Футболната ни централа всячески прави опити да помогне на младия полузащитник, който през лятото игра с "Апоел" срещу "Левски" в Лигата на конференциите. Той отбеляза гол в реванша, спечелен драматично от "сините". Възможно е да се стигне и до дипломатически ходове.

Ясно е, че Йоан все пак е успял да стигне от Беер Шева в пустинята Негев, където играе и живее, до Тел Авив. Той прави опити да се качи на първия възможен полет, било то за да стигне до столицата ни и с прекачване. Не е изключено това и да не стане. Ако Стоянов не пристигне в София, той ще стане третият отпаднал футболист за този лагер след Димо Кръстев (вирус) и Иван Йорданов (контузия).

Останалите се събраха на лагер в "Бояна", някои тренираха, други правеха процедури, свързани с възстановяване.

България приема Литва в събота (14 октомври) в София. На 17-и "лъвовете" ще гостуват на Албания, тъй като по програма почиват в групата.