"Ние знаем, че отборът на Васил Терзиев игра абсолютно честно. Даже предполагам, че ако има ново преброяване, най-вероятно резултатите ще излязат в още по-голям плюс към Васил Терзиев".

Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Така той коментира заявките от щаба на кандидатката на левицата Ваня Григорова, че изборните резултати в София ще бъдат оспорени пред съда.

На балотажа Терзиев спечели с малко под 5 хил. гласа. Петков заяви, че не се притеснява от тези намерения на щаба на Григорова.

В отговор на въпрос колко е струвала предизборната кампания на кандидата на „Продължаваме промяната-Демократична България“ ("Спаси София"), Петков каза, че всички дарения са били от "хора и фирми, които по никакъв начин нямат касателство към обществени поръчки".

"Не изпитвам страх, че няма да има разговор", каза Петков относно очакването за лидерска среща. "То е неизбежно да си говорим", допълни той.

Според него лидерите в мнозинството си говорят спокойно.

"Дори и да си кажем неща, които са проблематични. Утре ще бъдем заедно в зала в парламента. Когато колегите са готови, не бягаме от разговори", добави той.

По-рано днес премиерът Николай Денков каза, че трябва да има лидерска среща. 

Петков отбеляза също, че в четвъртък парламентът трябва да обсъди ветото на президента върху промените в Закона за енергетика. Според него това разбирателство е добре да остане, защото се правят реформи в интерес на България.

Относно живота на правителството, Петков заяви, че дълъг хоризонт вижда "само и единствено, ако нещата, които са важни за приоритетите, които сме си сложили, продължават да се изпълняват". Той смята, че се е видял крах в сектора за сигурност преди изборите.

"Ние това няма да го забравим и няма да го подминем. Акад. Денков поиска оставката на шефа на ДАНС и нашата парламентарна група вярва, че това е правилното нещо", добави той.

Петков уточни, че не се притеснява и от нов вот на недоверие. Заявка, че такъв ще бъде поискан с възобновяването след изборите на работата на НС направи лидерката на БСП Корнелия Нинова в нощта на балотажа.