Близо 100 бяха ранени и поне четирима загинаха при руска атака срещу Киев и Харков, съобщиха украинските власти.

Най-много щети са нанесени в столицата.

"В Подолски има избухнали пожари на няколко места. В Святошински е ударена сграда на социалната инфраструктура. В Печерски е поразен покрив на многоетажна сграда. В Оболонски е ударен склад и е избухнал пожар. В Деснянски избухна пожар в супермаркет", посочи столичният кмет Витали Кличко.

Според него в района Соломенски е избухнал пожар в многоетажна сграда. В резултат на ракетната атака са ранени 49 души (43 - хоспитализирани). Според Кличко възрастна жена е починала от раните си в линейка на път за болницата, а двойка е загинала в района на Киев.

Временно е спряно електрозахранването на някои къщи в районите Шевченко, Святошински, Голосеевски, Подолски и Оболонски. 

Ранени има и при ракетни удари в Харковска област

"Има няколко попадения в центъра на Харков, в жилищни райони. Там е избухнал пожар, на мястото са пристигнали спасители. Информацията за жертвите в момента се изяснява", съобщи кметът на Харков Игор Терехов.

По последни данни ранените в Харковска област са 44, сред които има 5 деца (три момчета на 9 години и две момичета на 6 и на 13 години). Загинала е жена на 91-годишна възраст.