Капитанът на "Левски" Андриян Краев и защитникът Жереми Петрис няма да пътуват с отбора на лагера в Турция и клубът ще направи всичко възможно да ги продаде още тази зима, обяви старши треньорът Николай Костов.

"Сините" стартираха днес зимната си подготовка, а първите новини са лоши за тях и феновете им. Костов потвърди трансфера на нападателя Роналдо в руския "Ростов". Така и на негово място ще бъде търсен заместник, както и на позициите на Краев и Петрис.

"Чакаме играч да замести Роналдо. Неговият трансфер до два часа трябва да бъде обявен (вече е обявен, виж по-долу, бел. ред.). Имаме ситуация с Петрис и Краев. Много сме разочаровани от тях. Свидетел съм на преговорите, не си подновиха договорите, а обещаваха да го направят. Те няма да пътуват с нас за лагера в Турция.

В движение ще им търсим заместници. Губим основни футболисти, което е лошо, но задължително ще се борим за евротурнирите. Целта ни през пролетта е да печелим победа във всеки мач. Това ще ни позволи да се доближим до челните места", заяви Костов пред журналисти на "Герена".

Ситуацията с Краев (най-вече) и Петрис не е отсега. През лятото дефанзивният халф имаше оферта от "Лудогорец", но "Левски" не го пусна. Идеята на ръководството на клуба е да преподпишат и за да бъдат подсигурени трансферни суми през лятото. Ако сега не бъдат продадени - а това най-вероятно би станало за много по-малко пари, тъй като на ст. "Георги Аспарухов" са притиснати до стената, през юни ще си тръгнат напълно свободно.

По-рано днес "Левски" преподписа с основен защитник - Келиан ван дер Каап, и с младия вратар Иван Андонов.

"Цел №1 бе да запазим състава си, защото нямаме много възможности. Забавихме трансферите заради Краев и Петрис, продължи Костов. - Те няма да пътуват с нас за лагера в Турция, защото вече ментално не са с нас, а явно се настройват за новите си отбори. Решението на клуба е да бъдат продадени, а не да бъдат пуснати без пари през лятото. Не знам дали могат да изпълняват изискванията и да се съобразяват с дисциплината в "Левски".

Старши треньорът не знае дали Саид Ибраимов ще се завърне на "Герена". Той е имал оферта от дълго време, но през лятото е решил да остане в Казахстан. Потвърди за завръщането на Красимир Петров (беше доскоро в ЦСКА 1948), който влиза в щаба му "с конкретни задачи".

Според Костов оценката за представянето на отбора през есенния дял била нееднозначна. Тимът започнал добре, но след това настъпил срив - заради физически спад, травми, дисбаланс... Въпреки загубата на основни футболисти целите за пролетта остават високи, изтъкна той. В редиците се завръща дълго отсъствалият Билал Бари.

"Направих доклад за ръководството, но той е секретен, едва ли може да го видите. "Левски" винаги е имал интерес към български футболисти, но най-интересни са ни тези от школата и тренират постоянно с нас юношите ни.

На лагера в Турция ще имаме отлични условия за подготовка, имаме достатъчно контроли да видим всички футболисти. Фадига и Дарлан вече се адаптираха", каза още Николай Костов.

"Левски" потвърди трансфера на Роналдо

Както се очакваше, Роналдо вече не е част от "Левски". Той подсилва руския "Ростов", като срокът на договора и трансферната сума не се обявяват. Според руски медии тя е 2 милиона евро, но половината от парите отиват в бившия клуб на футболиста, изиграл 66 мача и вкарал 11 гола за година и половина със синия екип.

"Имаме удоволствието да приветстваме Роналдо в нашия отбор! Желаем ти запомнящи се моменти с фланелката на нашия клуб!“, пише в изявление на "Ростов".