"Рома" обяви, че уволнява старши треньора Жозе Моуриньо и неговия екип. Това се очакваше заради лошата серия от резултати, оставила отбора на девето място в класирането на Серия А.

"Вълците" постигнаха само с една победа от 3 декември насам, а в последния си мач паднаха от "Милан".

"Ръководството на "Рома" потвърждава, че Жозе Моуриньо и неговият треньорски екип ще напуснат клуба незабавно. Повече подробности за новия треньор и неговия щаб ще бъдат обявени скоро", гласи съобщението на клуба.

60-годишният Моуриньо бе назначен за наставник на "джалоросите" през май 2021 г. Година по-късно той изведе тима до купата в новия турнир Лига на конференциите. След още 12 месеца съставът му спори и за отличието в Лига Европа, но загуби на финала от "Севиля". Покрай успехите в Европа обаче "вълците" се представят незадоволително в Серия А.

Часове по-късно за наследник на Специалния бе назначен Даниеле Де Роси с договор до лятото и опция за удължаване.

Бившият халф прекара 18 години в отбора, за който изигра 616 мача и записа 63 гола и 60 асистенции. Той има и седем двубоя за аржентинския "Бока Хуниорс" в последните месеци от професионалния си път.

След това Даниеле Де Роси започна обучение за треньор. Той дебютира в СПАЛ, воден от бившия халф до месец февруари миналата година. Де Роси остави отбора в зоната на изпадащите в Серия В и в крайна сметка СПАЛ се озова в трета дивизия.