Певицата Белослава, която бе заловена да шофира след употреба на алкохол над 1,2 промила, вече е осъдена. Това потвърдиха от Софийската районна прокуратура пред Клуб Z.

Миналата година случаят й предизвика сериозни публични дебати - най-вече такива срещу "лошите" органи на реда и досъдебното производство. Асоциации бяха правени с други видни "невинни" като Андре Токев или Явор Бахаров.

Сега обаче се оказва, че поппевицата сама е поискала споразумение с прокуратурата - признала се е за виновна и заявила, че ужасно съжалява.

Прокуратурата я привлече като обвиняема през август. Тогава от държавното обвинение написаха:

"На 11 юли, около 03:15 ч., тя е шофирала автомобила си и е спряна за проверка. Тестът с дрегер е показал концентрация на алкохол в кръвта 1,25 на хиляда. Певицата е отказала да даде проба за изследване в болница.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването до момента са разпитани свидетели, приобщени са справки и други относими документи. Разследването по случая продължава"

Случката бе съпороводена със сериозен пиар шум - освен невероятните версии на самата певица, имаше публикации, че дрегер тестовете на МВР не били калибровани и били негодни. Нещо, което бе официално опровергано по-късно.

Присъдата й е 4 месеца условно с три години изпитателен срок, 6 месеца лишаване от правоуправление на МПС, както и глоба от 150 лева. Тя е от 29 септември и поради факта, че е споразумение - веднага влиза в сила. Тъй като Белослава е без книжка от 11 юли миналата година, медии изчисляват днес, че най-вероятно тези дни документът й би трябвало да се върне.

След случилото се Белослава се извини на феновете си.

„Моя любима публика, в нощта на своя рожден ден допуснах огромна грешка, неприсъща за мен. За беда и за урок понасям всички последствия. Дължа своите дълбоки извинения, на най-близките хора до мен и на най-топлата и обична публика, която имам. Благодаря за огромната подкрепа, през последните 24 часа и за безрезервната обич през изминалите 24 години. С огромно извинение и уважение към всички вас! Ваша Белослава", написа тя във фейсбук тогава.