"Днес призовахме президента Радев да смени служебния премиер Димитър Главчев и да не назначава предложените нови  министри. И да има ново служебно правителство."

Това обяви пред журналисти в парламента лидерката на БСП Корнелия Нинова. С кого Радев ще смени Главчев обаче тя не каза, след като заради промените шефът на Сметната палата остана почти единствената възможност за служебен министър-председател.

"Ще изчакаме как ще реагира президентът Радев, ако не го направи, се ангажираме и заедно с "Възраждане" внасяме вот на недоверие към служебното правителство", допълни тя (въпреки че според юристи в новия си вариант служебният кабинет не се избира от парламента, съответно и няма как да бъде свален от НС с вот на недоверие).

Според Нинова по изменената конституция президентът може да го направи, защото той избира премиера.

"Служебният кабинет на Главчев е фалшиво служебен, вече получихме доказателство, че е кабинет на ГЕРБ, персонално реден и командван от Бойко Борисов", отново повтори тя.

Това било пълно нарушение на основния закон, според която служебният кабинет трябва да е равно отдалечен от партиите, неутрален и да проведе честни избори.