Лекуващите лекари на Боби Кристина Браун - 21 годишната дъщеря на Уитни Хюстън, са започнали постепенно да я изваждат от изкуствената кома, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на източник, близък до семейството на певицата.

Според него медиците са извадили дихателната тръба от трахеята на Боби Кристина, но тя все още диша през дупката в гърлото си. Според Газета.ру освен това е намалена и дозата на лекарството, което я поддържа в медикаментозна кома, за да разберат как ще реагира тялото й.

По-рано днес сп. "Пийпъл" съобщи, че лекари са сменили тръбата за изкуствено дишане на Боби Кристина Браун със съгласието на семейството й.

Единствената дъщеря на Уитни Хюстън беше намерена на 31 януари в безсъзнание във ваната в дома си в предградието на Атланта - Розуел. Приятелят й Ник Гордън се опитал да я съживи със сърдечен масаж, после повикал линейка. В болницата Боби е била поставена на командно дишане и в изкуствена кома, заради оток на мозъка. Оттогава не е идвала в съзнание. Състоянието й продължава да се оценява като критично, лекарите обявиха, че шансовете й са минимални, и е нужно "чудо", за да се възстанови.