Вадимир Путин е представен като мъж, който бие жените и има фейслифтинг, защото се страхува да остарее.

Президентът на Русия се появява в тази нова скандална светлина в германски документален филм. Той е озаглавен "Путин, човекът" и беше показан преди няколко дни в Германия. Според филма Путин се страхува от физическото остаряване и дори е прибягнал до услугите на пластичната хирургия, за да върне младия си, динамичен вид, разказва "Индипендънт".

Твърди се, че руският президент, който през последните години многократно беше фотографиран гол да кръста, докато лови риба, стреля или язди, взема топли и студени бани, следвани от дълги упражнения, за да поддържа имиджа си на мачо.

Филмът твърди, че руският лидер спял до късно и работел само в следобедните часове. Той често закъснявал за официални срещи, карал министрите да го чакат часове наред и дори принудил английската кралица да го чака половин час, споделил вътрешен за Кремъл източник.

Биографът Бен Джуда казва по време на документалния филм на ZDF, че според доклад на западно разузнаване Путин си е правил фейслифтинг през 2010 г. Козметичните процедури на президента са нещо невинно.

Във филма има далеч по-тежки обвинения - той биел бившата си съпруга Людмила, с която се разведе преди година. Според източник, представен като някогашен служител в КГБ, който бил приятел с бившата стюардеса в "Аерофлот", тя му споделяла, че Путин й посягал редовно.

Тези твърдения се появиха за първи път през 2011 г. в доклади на германските тайни служби за президента от времето, в което той е бил руски резидент там. Тогава Дмитрий Песков, говорителят на Путин (по това време премиер на Русия) определи изнесеното като "пълни глупости".

Във филма Путин е описан още като "мързелив и пиян", докато работел като шпионин на КГБ в Дрезден между 1985 г. и 1990 г. Доклад от това време гласи:

"Г-жа Х. си спомня, че на рождения ден на нейния баща, той я сграбчи грубо, прегръщаше я и я целуваше."

Колегите му в КГБ говорили за привързаността му към твърдия алкохол.

Наскоро пък проучване на Пентагона обяви, че вероятно руският президент страда от някаква форма на аутизъм. Изводите на експертите обаче били направени от дистанция и от непреки наблюдения.