Българският биатлонист Владимир Илиев записа страхотно постижение на Световното в Контиолахти, Финландия, като завърши на 6-о място в преследването. Това е едно от най-високите постижения в историята на мъжкия ни биатлон.

Илиев започна състезанието с две отлични стрелби от положение легнал и се движеше сред лидерите. Роденият в Троян състезател завъртя по една наказателна обиколка при следващите две посещения на стрелбището и завърши на престижното 6-о място. Ако бе стрелял без грешка, той можеше да спечели и медал.

Вчера Илиев завърши на 8-ма позиция в спринтовата дисциплина - също отлично постижение.

Красимир Анев стартира с 5 пропуска при първите си две посещения на рубежа, но показа отлична стрелба от положение прав и финишира на 49-о място. Иван Златев пък е 59-и.

Новият световен шампион в преследването е Ерик Лесер. Германецът регистрира единствената чиста стрелба и грабна златото. Антон Шипулин и Тарей Бьо завъртяха по една наказателна обиколка и водиха битка по последна обиколка. В крайна сметка среброто отиде при руснака, а норвежецът взе трети бронзов медал от шампионата.