"Арсенал" победи "Манчестър Юнайтед" с 2:1 на "Олд Трафорд" в четвъртфинал от турнира за Купата на Футболната асоциация на Англия и превърна сезона на "червените дяволи" в истински ад, след като те са вън от единствената надпревара, която можеха да спечелят. Докато "артилеристите" продължават напред в защитата на трофея си и на полуфинал чака "Брадфорд" или "Рединг".

Другият полуфинал ще противопостави "Астън Вила" срещу "Ливърпул" или "Блекбърн". Мачовете ще се играят на "Уембли".

Снощи "Арсенал" дойде на "Олд Трафорд" с лошата статистика от девет години да е без победа там. Въпреки това гостите започнаха по-добре и в 25-ата минута Начо Монреал откри, като наказа грешка в защитата на "Юнайтед". Все пак домакините бързо върнаха гола - в 28-ата, когато Уейн Руни изравни красиво с летящ плонж.

В 61-ата минута Луис Антонио Валенсия направи подарък на бившия си съотборник Дани Уелбек, продаден миналото лято на "Арсенал". Нападателят преодоля Давид де Хеа и върна аванса на "топчиите". А адът за "Менчестър Юнайтед" тепърва започваше.

В 77-ата минута съдията направи грешка, като вдигна жълт картон за симулация на Анхел ди Мария, който в действителност бе фаулиран пред наказателното поле на гостите. Последва глупава реакция на аржентинеца - той блъсна рефера в гърба и дори му дръпна фланелката. Така Ди Мария видя червения картон и остави отбора си с човек по-малко.

До края "Арсенал" удържа, а можеше да спечели и по-убедително. А в близките дни треньорът на "Юнайтед" Луис ван Гаал отново ще бъде подложен на унищожителна критика за много решения, които бе взел снощи...