Почитателите на Apple вече броят дните. Поръчки за умния часовник Apple Watch започват да се приемат на 10 април, а устройството излиза на пазара на 24 април. Доставката ще тръгне първо в САЩ, Австралия, Канада, Китай, Франция, Германия, Хонконг, Япония и Великобритания.

Шефът на компанията Тим Кук обяви в Сан Франциско вчера подробности за джаджата, както и нейните цени. А когато говорим за числа, разликите са невероятни - от $350 за най-евтиния вариант, до опакования в каса от масивно 24-каратово злато вариант за $17 000.

Най-евтиният, Apple Watch Sport, е с гумена каишка. Металната верига идва в по-скъпата серия, наречена кратко Apple Watch, чиито цени започват от $549. Златото идва със серията Edition, където цените тръгват от $10 000.

За часовника има и специално разработени приложения, като такова за повикване на такси на мрежата Uber, както и възможност са отключване на хотелска стая във веригата Starwood Hotels, където са Sheraton и дизайнерските W.

Друга апликация дава възможност да отваряте дистанционно вратата на гаража си.

Важният въпрос: Колко ще издържа батерията? Според Тим Кук 18 часа, което означава, че все пак ще се налага всеки ден да използвате зарядното.