Мъж, гостуващ в блокираното от снега кърджалийско село Ненково, е изчезнал в разгара на снежното бедствие преди дни и е обявен за общодържавно издирване, съобщи Дарик радио.

47-годишният мъж е от асеновградското село Горни Воден и пристигнал при свои близки миналата седмица. На 10 март той излязъл да се разходи край селото и не се прибрал. Сигналът за изчезването му е подаден от кмета на Ненково, до което все още няма изчистен път.

218 населени места в Кърджалийско продължават да бъдат без ток. До 130 не може да се стигне, тъй като пътищата към тях са блокирани от триметрови преспи.

Тежка е ситуацията и в Смолянско. От общинската администрация в Неделино са доставени и раздадени 3200 хляба за жителите на откъснатите села. С високопроходима техника едва днес спасителен екип успя да стигне до село Мугла. Пътят дотам е прекъснат от няколко лавини и десетки паднали дървета. В селото е оставен сателитен телефон, за да може да се осъществява връзка с населението.

Тонове скали затвориха днес отново пътя Кричим-Девин, съобщи бТВ. Движението е напълно преустановено както за леки автомобили, така и за тежкотоварни камиони. Огромните скали паднаха на същото място, където преди повече от 20 дни се откъртиха скални късове.

Със заповед на областния управител на Пазарджишка област Трендафил Величков днес бе отменено бедственото положение в община Сърница. Пътищата са проходими при зимни условия. Възстановено е електрозахранването в трите населени места - Сърница, Медени поляни и Побит камък.